Τυροκομικά Ιδρύματος Τοσίτσα

Το Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα λειτουργεί στο Μέτσοβο από το 1955 και έχει κατορθώσει να παράγει ετησίως 170 τόνους τυριά από πρόβειο, αγελαδινό και γιδίσιο γάλα, αξιοποιώντας έτσι 1700 περίπου τόνους γάλακτος, τα οποία ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Τα τυριά που είναι δυσεύρετα και παράγονται σε περιορισμένο αριθμό είναι τα εξής: Το Μετσοβόνε το οποίο είναι καπνιστό τυρί, η ημίσκληρη Μετσοβέλλα, η γλυκιά Γραβιέρα τύπου "γκρυγιέρ", η δυσεύρετη παρμεζάνα και το Πιπεράτο Μετσοβίσιο - γιδίσιο τύπου "σεβρ".

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ