Το εργαστήριο "το ξυλάδικο του παππού"

Η επιχείρηση woodenart.gr δραστηριοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες στην κατασκευή ξύλινων αντικειμένων χάρη στο παραδοσιακό εργαστήριο που διατηρεί μέχρι και σήμερα, το οποίο έχει κατορθώσει να αποδειχτεί αντάξιο των προσδοκιών των πελατών της. Διαθέτει τις καλύτερες γνώσεις, πολυετή εμπειρία καθώς και τα σωστά εργαλεία με αποτέλεσμα να εγγυάται στον καταναλωτή το τρίπτυχο της επιτυχίας μας που ακούει στο όνομα ποιότητα, αξιοπιστία και αντοχή σε όλη την γκάμα των προϊόντων.

Ο χώρος του εργαστηρίου αποτελείται από τα απαραίτητα μηχανήματα που απαιτούνται για την δημιουργία των ξύλινων ειδών καθώς και από ανθρώπους οι οποίοι αγαπάνε το ξύλο αλλά και εμπνέονται μέσα από αυτό χαρίζοντας έτσι αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα στα προϊόντα. Στόχος της επιχείρησης είναι η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων που πηγάζει τόσο από το είδος του ξύλου, όσο και από τον τρόπο κατασκευής του. Αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτημα της επιχείρησης σε σύγκριση με παρόμοια αντικείμενα.

Πρωτοστάτης του παραδοσιακού μας εργαστηρίου είναι ο Ιωάννης Δ. Μπαρσούκης ο οποίος γνωρίζει άπταιστα όλη την εργασία του κλάδου καθώς όντας στο 88ο έτος της ηλικίας του συνεχίζει να εργάζεται με επιμονή, αγάπη και μεράκι για αυτό το εργαστήριο ονομάστηκε "το ξυλάδικο του παππού" ως ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης των πολύχρονων κόπων του στην επιχείρηση.

Η μεταλαμπάδευση συνεχίζεται από γενιά σε γενιά μέχρι και σήμερα με σκοπό την διατήρηση αλλά και την ακόμα καλύτερη εξειδίκευση του τομέα, καλύπτοντας έτσι ολοένα και περισσότερο τις ανάγκες των καταναλωτών.

Στάδια επεξεργασίας ξύλου

Το είδος ξυλείας που χρησιμοποιείται στο "το ξυλάδικο του παππού" είναι κατά κύριο λόγο η οξιά (ή αλλιώς φηγός), η ελιά, το πουρνάρι και το πεύκο.

1Το 1ο στάδιο επεξεργασίας είναι η επιλογή των ξύλινων κορμών. Οι κορμοί των δέντρων πρέπει να πληρούν το κατάλληλο μέγεθος έτσι ώστε να μπορούμε να αφαιρέσουμε το χρήσιμο κομμάτι για να προχωρήσει η επεξεργασία. Στην συνέχεια ο κορμός τεμαχίζεται σε διάφορες διαστάσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
 

2Στο 2ο στάδιο, οι πλέον κομμένοι κορμοί τοποθετούνται και φυλάσσονται σε αποθήκες έως ότου αποβάλλουν όλη την υγρασία και παραμείνουν εντελώς στεγνοί.

Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
 

3Το 3ο στάδιο συνδέεται με την αρχική μορφή που θα αποκτήσει το ξύλο. Ο κάθε κορμός σχεδιάζεται και κόβεται με την βοήθεια της πριονοκορδέλας στις αναλογίες που επιθυμούμε.

Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
 

4Στο 4ο στάδιο, το ξύλο αποκτάει σάρκα και οστά. Με την βοήθεια του ξυλοτόρνου τοποθετούμε το πλέον σχεδιασμένο ξύλο στο τσοκ του τόρνου και το ασφαλίζουμε με τους σφιγκτήρες. Εκεί παίρνει και την τελική του μορφή. Τέλος χρησιμοποιώντας το γυαλόχαρτο, χαρίζουμε στο προϊόν την απαραίτητη λεία επιφάνεια έτσι ώστε να φτάσει στα χεριά του καταναλωτή αψεγάδιαστο και έτοιμο για χρήση.

Wooden Art
Wooden Art
Wooden Art
 

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά τα προϊόντα του εργαστηρίου μας, να φτάσουν στα χέρια σας, να διακοσμήσουν το σπίτι σας, αλλά και να δώσουν στην μαγειρική και το σερβίρισμα ένα μοναδικό «άρωμα ξύλου», εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας.