Rossiu di Munte Γινιέτς - Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Μέτσοβο 750ml
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom
Περιγραφή Προϊόντος
Χαρακτηριστικά
Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Οινοποίηση
Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 24 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20° και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 21 μήνες.
Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
Προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο στο Γινιέτς, όπου τα κλήματα Cabernet Sauvignon είναι φυτεμένα το 1958-59. Τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα.
Παραγωγή 300 κιλά το στρέμμα
Περιορισμένης κυκλοφορίας
Ποικιλίες
Συνοδεύει
Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.
Βραβεία
-
Bronze Decanter Awards 2019Rossiu di Munte Γινιέτς 2014
Γενικές οδηγίες χρήσης & συμβουλές
- Κανένα από τα είδη μας δεν ενδείκνυται για πλυντήριο πιάτων.
- Όλα τα είδη συντηρούνται με λάδι φαγητού.
- Πριν την πρώτη χρήση του αντικειμένου, συνιστούμε πλύσιμο στο χέρι και την επάλειψή του με λάδι φαγητού 2 φορές.
- Όσα αντικείμενα χρησιμοποιούνται για στεγνή τροφή (ξηρούς καρπούς, ψωμί, κλπ) δεν απαιτείται λάδωμα.
- Μην αφήνετε τα ξύλινα είδη μέσα σε νερό για πολλές ώρες.
- Έπειτα από κάθε πλύση στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων, σκουπίστε καλά και τοποθετήστε το προϊόν στην θέση του.