Rossiu di Munte Γινιέτς - Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Μέτσοβο 750ml

  • Rossiu di Munte Γινιέτς - Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Μέτσοβο 750ml

Click on the photo for zoom

€42,00

Product code: 0675

Weight: 0.75 Kg

Availability: Direct shipment of order

-+

Product Description

Χαρακτηριστικά

Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Οινοποίηση

Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 24 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20° και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 21 μήνες.

Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
Προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο στο Γινιέτς, όπου τα κλήματα Cabernet Sauvignon είναι φυτεμένα το 1958-59. Τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα.
Παραγωγή 300 κιλά το στρέμμα
Περιορισμένης κυκλοφορίας

Ποικιλίες

 
CABERNET SAUVIGNON

Συνοδεύει

Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.

Βραβεία

  •  
    Bronze Decanter Awards 2019
    Rossiu di Munte Γινιέτς 2014

General instructions for use & tips:

  • No product is dishwasher-safe.
  • All items can be preserved in good condition with the use of cooking oil.
  • Before using for the first time, it is advisable to hand-wash each item and coat with cooking oil twice.
  • Any items used for storing food (i.e. dried nuts, bread, etc) do not require oil coating.
  • Do not soak any products for hours.
  • After hand-washing, not dishwashing each product, towel dry and store.